Aleră SANITARĂ! Un copil a fost testat pozitiv la GRIPA AVIARĂ, în SUA. Este primul caz de acest fel
Copilul, care locuieşte în comitatul Alameda din San Francisco Bay Area, prezintă simptome uşoare şi primeşte tratament antiviral la domiciliu, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) şi autorităţilor sanitare din California.
Un nivel scăzut al virusului gripei aviare (H5N1) a fost detectat la copil, indicând faptul că acesta nu era probabil infecţios atunci când a fost testat. Testul a fost negativ la patru zile după acest rezultat pozitiv iniţial. Membrii familiei sale au fost testaţi negativ pentru gripa aviară. Ca măsură de precauţie, autorităţile locale au oferit, de asemenea, teste şi tratamente preventive personalului şi celorlalţi copii de la grădiniţa frecventată de micuţ.
În Statele Unite, centrele de îngrijire a copiilor se adresează în general copiilor cu vârste cuprinse între şase săptămâni şi cinci ani. „Este normal ca oamenii să fie îngrijoraţi, dar vrem să asigurăm părinţii, angajaţii şi familiile că, pe baza informaţiilor şi datelor pe care le deţinem, nu credem că el era contagios", a declarat Tomas Aragon, directorul serviciilor de sănătate din California. „Niciun caz de transmitere de la om la om a gripei aviare nu a fost documentat în nicio ţară de mai bine de 15 ani", a subliniat el.
Gripa aviară A (H5N1) a apărut pentru prima dată în 1996, dar din 2020 numărul de focare la păsări a explodat şi un număr tot mai mare de specii de mamifere au fost afectate. În martie, au fost detectate cazuri de infecţie în mai multe turme de vaci din Statele Unite.
Autorităţile sanitare americane continuă să considere că riscul prezentat de virus pentru sănătatea publică este scăzut. Cu toate acestea, riscul este mai mare pentru persoanele care sunt expuse la animale de fermă la locul de muncă, în special păsări sau vaci. „Incluzând acest caz cel mai recent, 55 de cazuri umane de gripă aviară (subtip) H5 au fost raportate în Statele Unite în 2024, dintre care 29 în California", subliniază CDC.
Experţii sunt îngrijoraţi de numărul tot mai mare de mamifere infectate cu această boală, deşi cazurile la om rămân rare. Ei se tem că nivelurile ridicate de circulaţie ar putea facilita mutaţia virusului, permiţându-i acestuia să treacă de la un om la altul.
de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT
No comments