Referendum Republica Moldova: scor extrem de strâns. Tabăra putinistă se opune aderării la Uniunea Europeană. Maia Sandu acuză o fraudă fără precedent 

După centralizarea a peste 90% din procesele verbale privind referendumul pentru aderarea la UE, avansul taberei care se opune viitorului de partea Occidentului pare să crească ușor. Până la această oră, puțin peste 50% dintre alegători au spus NU la referendumul care susține modificarea Constituției pentru aderarea la spațiul comunitar.

Potrivit presei, propagandiștii ruși au pus presiune în diaspora pentru a influența alegătorii. Maia Sandu acuză că forțe străine și grupări criminale au atacat Republica Moldova cu zeci de milioane de euro și propagandă pentru a spulbera viitorul european al țării vecine.

"Avem informaţii şi probe că ţinta grupării criminale sprijinite de forţe străine era să cumpere 300.000 de voturi. Nu vom renunţa, aşteptăm rezultatele finale. Vom reveni cu decizii", a spus Maia Sandu. 

De asemenea, la o secție de votare din Londra a avut loc un scandal în care a fost implicat oligarhul moldovean Veaceslav Platon. Afaceristul fugar care are probleme cu legea îndemna oamenii să nu voteze la referendum.

Maia Sandu și Alexandr Sotanoglo se îndreaptă spre turul doi din cadrul alegerilor prezidențiale. 



de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list