Război în Ucraina, ziua 964. Conflictul dintre Rusia și Ucraina, pe masa miniştrilor de externe ai UE. Reuniune crucială la Luxemburg - LIVE TEXT

UPDATE 6:10 - Ministrul Luminiţa Odobescu participă luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Ministrul Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu participă, luni, la reuniunea omologilor din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), care se va desfăşura la Luxemburg.

Agenda de discuţii a reuniunii include: agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei şi situaţia din Orientul Mijlociu. La punctul afaceri curente, vor fi abordate subiectele: Republica Moldova, în contextul desfăşurării alegerilor prezidenţiale şi referendumului pentru aderarea la UE (20 octombrie 2024), Georgia, situaţia de securitate din Cornul Africii, relaţiile Armenia-Azerbaidjan şi situaţia din Venezuela, transmite MAE într-un comunicat.

UPDATE 4:15 - Peskov: Vladimir Putin este deschis unui dialog cu cancelarul german

Preşedintele rus Vladimir Putin este deschis unui dialog cu cancelarul german Olaf Scholz, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Interfax preluată de dpa.

"Am declarat în mod repetat că rămânem deschişi contactelor", a spus Peskov, notând însă că până acum nu au existat propuneri din partea Germaniei pentru o convorbire telefonică.

Peskov a răspuns astfel la o afirmaţie de vineri a şefei diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, potrivit căreia Vladimir Putin nici nu mai doreşte să stea de vorbă la telefon cu cancelarul german.



de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list