Rusia impune taxe la importurile din țările „neprietenoase” de până la 50%. Care sunt statele vizate

Rusia a majorat tarifele de import pentru bunuri de larg consum, inclusiv vin, bere, bomboane, biscuiţi şi şampon, produse în ţările care susţin sancţiunile împotriva Moscovei, potrivit unui ordin guvernamental publicat vineri seara, transmite Reuters.

Importurile ruseşti din ţările care au impus sancţiuni împotriva Moscovei din cauza conflictului său militar cu Ucraina au scăzut în 2022, iar preţul alcoolului importat a crescut semnificativ.

 

Unii producători occidentali au încetat să vândă Rusiei, dar Moscova a găsit modalităţi indirecte de a menţine intrarea mărfurilor în ţară, inclusiv o schemă de importuri gri, iar multe mărfuri străine rămân pe rafturile magazinelor.

Potrivit ordinului, tarifele pentru parfum, cosmetice şi şampon din Polonia, de exemplu, se vor ridica la 35% din valoarea în vamă.

 

Taxele pentru tapetul din Lituania, Letonia şi Estonia vor creşte la 50%. Taxele de import pentru vin vor fi majorate la 20%. Noile tarife vor fi în vigoare până la 31 decembrie 2024 inclusiv şi vor intra în vigoare la şapte zile de la publicare.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list