Români reținuți după scandalul uriaș cu polițiștii în Leeds, Anglia. Ministrul englez de Interne, șocat de revola conaționalilor

Zeci de polițiști s-au deplasat în cartierul unde locuiau românii, aflat în orașul Leeds din Marea Britanie. Oamenii legii au încercat să calmeze spiritele, însă, scandalul a degenerat rapid.

Românii ar fi fost nemulțumiți din cauza deciziei unor reprezentanți ai serviciilor sociale, care voiau să ia un copil din familia lui. Mai multe drumuri au fost închise din cauza scandalului.

Haos în Leeds, Anglia, după ce românii au răsturnat mașina poliției și atacă tot ce trimit autoritățile. MAE se implică în caz. VIDEO - Momentul care a declanșat furia compatrioților

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. La solicitarea presei, Ministerul Afacerilor Externe s-a sesizat și a întreprins demersuri prin intermediul misiunii diplomatice și consulare. 

Poliția din Leeds a anunțat că alte cinci persoane au fost arestate în urma violențelor din regiunea Yorkshire, inclusiv un român. Acesta din urmă, în vârstă de 37 de ani, este acuzat de acte de violență, incendiere și comportament periculos. Imaginile distribuite pe rețelele sociale îl surprind pe acesta în timp ce dă foc unui autocar.Între timp, părinții copiilor luați de acasă amenință cu greva foamei. Protestele au izbucnit după ce un bebeluș de șapte luni din familia de români a fost internat în spital cu o rană la cap. Serviciile de asistență socială britanice au intervenit, au făcut o anchetă socială și au preluat copilul de lângă părinți, împreună cu cei patru frați ai săi.Yvette Cooper, ministrul de interne al Marii Britanii, s-a declarat îngrozit de ceea ce s-a întâmplat. Și ministerul Afacerilor Externe din România s-a sesizat și a întreprins demersuri prin intermediul misiunii diplomatice și consulare. 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list