Oamenii controversați din jurul lui Edi Rama. Consilierul premierului albanez, acuzat că a răpit și torturat un politician

Zurab Adeishvili a fost ministru al justiției în Georgia și, pentru o perioadă, și procuror general. El l-a consiliat începând din 2014 pe Edi Rama în chestiuni legate de reforme. În urmă cu trei ani a fost însă condamnat în lipsă pentru răpirea și torturarea barbară a politicianului de opoziție Koba Davitaschvili. De un asemenea tratament brutal au avut parte și deținuții din închisorile din Georgia, mai spun jurnaliștii.

Cu câteva luni în urmă, statul georgian a solicitat extrădarea consilierului lui Edi Rama din Olanda, iar în martie, din Germania și Belgia. În prezent Zurab Adeishvili este consilier al procurorului general al Ucrainei, mai spun jurnaliștii.

Colegul de consultanță albaneză a lui Florian Coldea a fost condamnat și pentru că a dus o bancă la faliment și pentru confiscarea ilegală a unei fabrici de producție a vinului. De asemenea, potrivit presei, Zurab Adeishvili este acuzat și de închiderea ilegală a unei televiziuni din Georgia.

După anchetarea lui Florian Coldea în România, a fost scandal uriaș în parlamentul albanez, iar premierul Edi Rama l-a concediat pe generalul român. Pentru consultanța oferită premierului Edi Rama, Florian Coldea ar fi primit lunar suma de 7.000 de euro.

Nici fostul premier Victor Ponta nu este străin de situație. Recent, Victor Ponta a recunoscut că l-a consiliat și el pe premierul albanez Edi Rama. 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list