Locul care te ajută să scapi de pușcărie. Unde se află spitalul unde infractorii își schimbă fizionomia

Infractorii își schimbă fața pentru a scăpa de pușcărie

Într-un spital din Pasay, investigația a scos la iveală instrumente pentru transplant de păr, implanturi dentare și perfuzii pentru albirea pielii. „Din aceste lucruri se poate crea o persoană complet nouă", a subliniat Winston John Casio, purtător de cuvânt al Comisiei prezidențiale împotriva criminalității organizate.

Unitățile medicale vizate pentru închidere sunt de patru ori mai mari decât cea din Pasay și sunt suspectate că au avut ca clienți angajați din industria cazinourilor online, care lucrează ilegal în Filipine. Aceste cazinouri, cunoscute drept POGOS (Philippine Online Gaming Operations), sunt destinate persoanelor din China continentală, unde jocurile de noroc sunt interzise.

Poliția filipineză susține că POGOS au fost folosite ca acoperire pentru diverse activități infracționale, inclusiv fraude prin telefon și trafic de persoane.

Arestări pe bandă rulantă

În urma raidului din Pasay, trei medici specializați în chirurgie plastică au fost arestați, alături de un farmacist și o asistentă medicală, toți fără permis de muncă în Filipine. Printre echipamentele descoperite s-a numărat și un aparat de hemodializă, indicând că spitalul oferea și tratamente medicale pe lângă serviciile de chirurgie estetică.

„Aceste spitale par clinici obișnuite la exterior, dar odată ce intri, ești uimit de tehnologia lor", a declarat oficialul citat de BBC. „Aceste spitale nu solicită documente de identitate. Poți ajunge acolo ca fugar sau ca străin aflat ilegal în țară."

Industria POGOS a cunoscut o expansiune semnificativă în timpul mandatului fostului președinte Rodrigo Duterte, care a promovat relații strânse cu Beijingul. În prezent, succesorul lui Duterte, Ferdinand Marcos Jr, a lansat o campanie împotriva cazinourilor virtuale, criticând legăturile acestora cu organizațiile infracționale.

În decembrie 2022, autoritățile filipineze au arestat un presupus membru al mafiei chineze care a suferit operații estetice pentru a evita depistarea, subliniază BBC. Aceste incidente ridică serioase întrebări despre securitatea și reglementarea activităților în Filipine, în special în domeniul medical și al imigrației.

 

 

 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list