Incident șocant într-un reality show: Un concurent a mâncat o pasăre pe cale de dispariție

Incidentul din timpul filmărilor

În timpul filmărilor sezonului 2 al concursului „Race to Survive", care se desfășoară în Noua Zeelandă, Jones a omorât și a mâncat o pasăre weka, specie considerată extrem de rară și protejată în această țară. În cadrul competiției, concurenții sunt nevoiți să își găsească singuri hrana și să vâneze, dar acțiunea lui Jones a încălcat grav reglementările de conservare a faunei locale.

Într-o declarație ulterioară, Jones și-a cerut scuze public pentru incident, descriind acțiunea sa ca fiind o „greșeală prostească". „Nu eram pregătit să fiu flămând și ce am făcut a fost lipsit de respect pentru Noua Zeelandă. Îmi pare foarte rău", a spus el, conform BBC.

Reacția autorităților și măsurile luate

Incidentul a fost raportat autorităților de către un reprezentant al companiei producătoare, Original Productions din SUA. Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă a demarat imediat o investigație și a emis avertismente scrise atât companiei, cât și participanților la concurs. Dylan Swain, șeful echipei de investigații al departamentului, a declarat că „uciderea și consumarea unei specii native protejate este inacceptabilă", subliniind că compania trebuie să se asigure că participanții respectă legislația de conservare.

Pasărea weka a fost grav afectată de schimbările climatice și de numărul mare de prădători introduși, iar protejarea acesteia este reglementată de o lege din 1953. Conform legislației, rănirea sau uciderea unei păsări weka poate atrage pedepse severe, inclusiv închisoare de până la doi ani sau o amendă de 100.000 de dolari.

Descalificarea lui Spencer Jones și eliminarea sa din concurs sunt doar începutul repercusiunilor pentru echipa și producătorii show-ului.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list