Franța scoate armata din cazarmă ca să apere sportivii și spectatorii de la Jocurile Olimpice de la Paris

Armata franceză va desfăşura "măsuri excepţionale" pentru a securiza zona de debarcare a celor 10.000 de sportivi care vor participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, inclusiv o barieră nautică anti-intruziune, precum şi sonare instalate la fundul fluviului Sena, informează AFP, potrivit Agerpres.

Pe o zonă de patru kilometri lungime şi lăţime,un batalion de aproximativ 800 de militari ultra specializat este mobilizat deja de 15 zile, pentru o operaţiune de securizare de mare amploare care va culmina pe 26 iulie, în ziua paradei fluviale care va marca debutul Jocurilor de la Paris 2024.

"Această misiune este complexă şi inedită", a subliniat locotenent-colonelul Olivier în cursul unei prezentări a dispozitivului pentru presă.

Complexitatea ţine de un mediu special, cu numeroase vulnerabilităţi, între care eventuale intruziuni pe căi maritime şi aeriene.

"Forţa armatei franceze, este capacitatea sa de adaptare. Şi ne vom adapta la orice schimbare şi la orice ameninţare", a spus responsabilul armatei.

De asemenea, militari al Legiunii străine se vor afla sub comanda acestui dispozitiv, iar zona protejată a fost activată începând de joi, cu opt zile înaintea ceremoniei de deschidere.

 

 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list