Decesul misterios al consilierei care era suspectată de spionaj. Ce s-a întâmplat cu singura druză de la palatul prezidențial din Damasc

Considerată una dintre cele mai apropiate consiliere ale președintelui sirian, moartea ei survine într-un moment în care se vehicula că ar fi căzut în dizgrație, iar fratele său fusese arestat, conform France24.

Cine a fost Luna al-Shibl

În vârstă de 48 de ani, Luna al-Shibl a renunțat la o carieră prestigioasă în jurnalism la Al Jazeera din Qatar pentru a deveni consilier de presă al lui Assad în 2011, în timpul reprimării protestelor pașnice care au declanșat războiul civil din Siria. Rolul său a evoluat semnificativ, ajungând să facă parte din cercul restrâns al lui Assad și însoțindu-l la întâlniri de nivel înalt, atât în Siria, cât și în străinătate. Zvonurile sugerau chiar că ar fi avut o relație amoroasă cu președintele.

Luna al-Shibl a jucat un rol crucial în timpul celor mai intense perioade ale războiului civil sirian. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a raportat că, în ultimele luni, a căzut în dizgrație, iar fratele ei a fost arestat. Directorul Observatorului, Rami Abdulrahman, a menționat că existau acuzații că ar fi divulgat informații secrete privind întâlnirile dintre Assad și oficialii iranieni.

Luna al-Shibl a murit în urma unui accident rutier cu un vehicul blindat anonim

Accidentul în care a murit Luna al-Shibl a avut loc marțea trecută, în timp ce se îndrepta spre palatul prezidențial. Mașina ei a intrat în coliziune cu un vehicul blindat anonim, echipat cu o placă metalică ascuțită, care a lovit portiera din spate unde se afla al-Shibl. Grav rănită, și-a pierdut cunoștința și a fost transportată la o clinică locală, apoi la spitalul Al-Shami din Damasc, unde a decedat pe 5 iulie, la trei zile după accident.

Un oficial sirian de rang înalt a declarat pentru ynetnews.com că problemele lui al-Shibl au început atunci când Iranul și Hezbollahul au suspectat-o de spionaj. Publicația israeliană menționează că Luna al-Shibl avea dușmani influenți, inclusiv pe Asma al-Assad, soția președintelui, care încercase să o înlăture cu cinci ani în urmă. Primul semn de rău augur a fost arestarea fratelui său, Mulham, urmată de pierderea postului soțului său la Universitatea din Damasc și plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Un oficial sirian de rang înalt, refugiat recent într-o țară europeană, a spus că Luna al-Shibl avea un statut special datorită inteligenței și loialității sale față de Bashar al-Assad. Problemele ei au început atunci când Hezbollahul și iranienii au început să o suspecteze de spionaj, ceea ce a dus inevitabil la dezastru.

Luna al-Shibl era singura druză de la palatul prezidențial și nu a fost înmormântată în orașul natal, Sweida, pentru a evita protestele furioase ale localnicilor.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list