Cum a reacționat Zelenski după ce Biden l-a confundat cu Putin. Președintele Ucrainei comentează gestul

Zelenski a subliniat că această eroare poate fi trecută cu vederea, având în vedere sprijinul semnificativ pe care SUA l-a oferit Ucrainei, relatează Reuters.

Incidentul de la Summitul NATO

Joi, în timpul prezentării sale la summitul NATO de la Washington, Biden a comis o gafă, adresându-l pe Zelenski drept "președintele Putin" înainte de a se corecta rapid. Zelenski a comentat situația pe aeroportul irlandez Shannon, unde s-a întâlnit cu premierul irlandez Simon Harris.

„A fost o greșeală. Cred că Statele Unite au oferit mult sprijin ucrainenilor. Cred că putem uita unele greșeli", a declarat Zelenski reporterilor.

Cereri pentru Liderii NATO

În cadrul întâlnirii cu liderii NATO de la Washington, Zelenski a insistat asupra renunțării la condiția impusă de aliați ca armele furnizate Ucrainei să nu fie folosite în atacuri asupra teritoriului rus. Joe Biden a fost unul dintre liderii care s-au opus acestei solicitări în mod repetat.

În drum spre Ucraina, după călătoria sa transatlantică, Zelenski a făcut o escală în Irlanda, unde a discutat cu premierul țării, Simon Harris. Irlanda, cunoscută pentru politica sa de neutralitate militară, a susținut cauza Ucrainei după invazia rusă, fapt subliniat de Zelenski într-o postare pe X (fostul Twitter).

„Am discutat cu premierul Simon Harris despre sprijinul pentru Ucraina și despre continuarea cooperării în domeniul deminării și al securității cibernetice. Am discutat, de asemenea, despre pașii următori pentru punerea în aplicare a deciziilor bazate pe rezultatele reuniunii la nivel înalt pentru pace și am discutat despre eforturile necesare pentru a spori atenția globală asupra problemei copiilor deportați ilegal de Rusia. Mulțumesc Irlandei pentru sprijinul acordat summitului pentru pace din Elveția și Taoiseach-ului pentru atenția și angajamentul său personal puternic față de eforturile de a aduce copiii ucraineni acasă", a scris Zelenski.

Deși gafele sunt inevitabile în contextul unor evenimente de amploare, Zelenski a arătat înțelegere față de eroarea lui Biden, accentuând importanța sprijinului continuu din partea SUA și a comunității internaționale pentru Ucraina.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list