Coșmarul turistic: Zeci de clienți filmați pe ascuns în camerele închiriate în timp ce se schimbă de haine sau fac amor

O investigație CNN a dezvăluit că Airbnb nu își protejează întotdeauna clienții, deși conștientizează problema camerelor ascunse în industria de închirieri pe termen scurt. De asemenea, strategiile corporative ale Airbnb au urmărit prevenirea reglementărilor pieței pentru a evita responsabilitatea în privința siguranței și confidențialității oaspeților.

Descoperiri șocante făcute de oamenii legii

Poliția a recuperat mii de imagini de la proprietarii de locuințe închiriate pe termen scurt prin Airbnb. Camerele ascunse în dormitoare și băi au surprins oaspeții în momente intime – schimbându-și hainele, petrecând timp cu copiii sau făcând sex.

Zeci de clienți au descoperit dispozitive de supraveghere în camerele închiriate sau au fost anunțați de poliție că au fost filmați pe ascuns. Victimele trăiesc acum cu teama că momentele lor intime vor ajunge pe internet. 

„Nu este vorba de datele mele personale, ci de corpul meu dezbrăcat", a spus o femeie care a fost filmată pe ascuns în timp ce făcea sex cu soțul ei într-o cabană din Texas.

Reacția reprezentanților Airbnb

Airbnb a refuzat un interviu cu CNN, dar un purtător de cuvânt a declarat că plângerile legate de camerele ascunse sunt rare și că atunci când apar, compania ia măsuri rapide, inclusiv eliminarea gazdelor care încalcă politica. Totuși, un angajat Airbnb a dezvăluit că atunci când un oaspete face o plângere referitoare la o cameră ascunsă, compania nu alertează de obicei poliția, nici măcar în cazurile în care sunt implicați copii.

Compania contactează gazda pentru a desfășura anchete interne – o decizie care, potrivit experților în criminalistică, poate afecta investigațiile poliției, oferind suspecților timp să distrugă probele. Chiar și când Airbnb descoperă că un utilizator are antecedente penale grave, cum ar fi crime, terorism sau molestarea copiilor, aceștia nu sunt descalificați automat.

Incidentul din Texas

David Wyzynajtys și iubita lui și-au rezervat un weekend romantic în Texas prin Airbnb. Au ales o proprietate cu multe recenzii pozitive și un statut de „supergazdă". Însă, la sosire, Wyzynajtys a descoperit o cameră ascunsă îndreptată spre pat. Cuplul a plecat imediat și a contactat poliția, care a percheziționat proprietatea, descoperind peste 2.000 de imagini cu peste 30 de oaspeți filmați pe ascuns, inclusiv copii.

Gazda, Jay Allee, a fost pus sub acuzare pentru 15 capete de acuzare, dar după un an de închisoare, a fost eliberat. Treisprezece victime, inclusiv doi minori, au dat în judecată Airbnb.

În timp ce Uniunea Europeană a adoptat reglementări stricte pentru industria închirierilor pe termen scurt, în Statele Unite, astfel de reglementări sunt inexistente. „Respectarea regulilor înseamnă adesea excluderea afacerilor de pe platforma Airbnb, ceea ce reduce veniturile companiei", a declarat Murray Cox, de la organizația nonprofit Inside Airbnb.

Deși Airbnb s-a dezvoltat rapid într-o companie globală de miliarde de dolari, problemele de securitate și confidențialitate continuă să persiste. În timp ce compania beneficiază de avantaje similare cu cele ale unui lanț hotelier internațional, responsabilitățile sale rămân limitate, iar siguranța oaspeților este adesea neglijată.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list