Cazul care a șocat o țară întreagă. Fetiță de 11 ani moartă după ce vecina ei a folosit otravă pentru ploșnițe

Jesmin Akter, în vârstă de 34 de ani, a importat ilegal fosfură de aluminiu pentru a lupta cu o invazie de ploșnițe în apartamentul ei din Tower Hamlets, estul Londrei.

Ea nu a citit prospectul înainte de a răspândi o cantitate mortală de substanță în locuință.

Substanța anti-ploșnițe era deosebit de otrăvitoareSubstanța a reacționat cu umiditatea din aer și a format fosfină, un gaz otrăvitor, asemănător cu agenții folosiți într-un război chimic.

Substanța s-a infiltrat în apartamentele învecinate de la Nida House, ucigând-o pe Fatiha Sabrin, de 11 ani, chiar de ziua ei și ducând la spitalizarea unui alt copil. Totul s-a întâmplat în decembrie 2021, arată The Guardian.

Akter și-a recunoscut vina pentru omor prin comiterea unui act ilegal și importând o substanță nereglementată. Joi, ea a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare plus 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Ea a spus: „Proprietarul clădirii a luat unele măsuri, dar pare să fi fost destul de superficiale, iar angajații obișnuiți să efectueze dezinsecția în trecut nu par să fi fost bine instruiți sau n-au fost instruiți deloc".

Decizia lui Akter de a rezolva problema cumpărând fosfură de aluminiu și transportând-o cu un zbor de pasageri din Italia ar fi putut provoca un „incident catastrofal în aer și ar fi pus în pericol sute de vieți" dacă ambalajul ar fi fost deteriorat, a spus judecătorul.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list