Alegeri cruciale în Franța. Autoritățile se așteaptă la proteste masive

Adversarii și criticii partidului de extremă dreapta condus de Marine Le Pen, avertizează că Franța se află în pragul unei catastrofe politice dacă un partid anti-imigrație, naționalist și eurosceptic va obține majoritatea în alegerile parlamentare.

 „Obiectivul nostru este clar. Prevenim adunarea națională să aibă o majoritate absolută în turul doi, să domine și să guverneze țara cu proiectul dezastruos", spune premierul Franței, Gabriel Attal.

În primul tur al alegerilor, partidul de extremă dreapta a obținut 33% din voturi, în timp ce partidul de stânga Noul Front Popular a obținut 28%, iar coaliția partidelor care îl susțin pe Macron a obținut 20% din voturi.Deși partidele de extremă dreapta sunt încă departe de a domina Parlamentul European, spun criticii politici, acestea au înregistrat progrese semnificative la ultimele alegeri europene și au preluat puterea în mai multe țări. În Țările de Jos, un nou guvern format din reprezentanţi ai partidului populist a fost învestit. În Italia, partidul de extremă dreapta Fratelli d'Italia al premierului Giorgia Meloni a ieşit învingător în alegerile europene. 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list