Decizia SUA care îi va enerva la culme pe ruși. Ar putea înclina balanța războiului

Departamentul de Stat al SUA, sub conducerea lui Anthony Blinken, lucrează la o propunere de relaxare a interdicției impuse Ucrainei de a lovi ținte de pe teritoriul Federației Ruse cu arme americane, relatează New York Times.

La propunerea Departamentului de Stat, administrația lui Joe Biden discuta dacă să relaxeze interdicția pentru a permite ucrainenilor să lovească lansatoare de rachete și artilerie situate în Rusia, ținte despre care președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că au permis recentele câștiguri teritoriale ale Moscovei.

Propunerea, pe care Blinken a promovat-o după o vizită la Kiev săptămâna trecută, se află încă în stadii de formare și nu este clar câți dintre colegii săi din cercul de apropiați ai lui Biden au aderat la ea. Potrivit oficialilor, documentul nu a fost încă prezentat în mod oficial președintelui.

Poziția lui Blinken s-a schimbat în momentul în care rușii au deschis un nou front în război, cu consecințe devastatoare. Forțele rusești au desfășurat arme chiar dincolo de granița din nord-estul Ucrainei și le-au îndreptat spre Harkov, știind că ucrainenii vor putea răspunde folosind doar drone neamericane și alte arme pentru a lansa atacuri.

De luni de zile, Ucraina și-a intensificat atacurile asupra navelor rusești, a instalațiilor petroliere și a centralelor electrice, dar face acest lucru în principal cu drone de producție proprie, care nu au puterea și viteză armelor americane. Și, din ce în ce mai mult, rușii doboară dronele și rachetele ucrainene sau le abat de la curs datorită unor metode avansate de război electronic.

Schimbarea de curs ar putea afecta, de asemenea, pregătirea ulterioară a soldaților ucraineni. Până acum, aceștia se antrenau cu arme occidentale pe un teren de antrenament din Germania. Acum, SUA iau în considerare și posibilitatea de a-și trimite militarii în Ucraina pentru instruire, lucru interzis anterior de Biden.



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list