Autoritățile sunt în alertă. Ratonii au invadat orașele

Totul a luat amploare după ce animalele de companie au fost abandonate sau au evadat, iar apoi s-au înmulțit necontrolat în sălbăticie.

 Administrațiile locale au instalat capcane și au deschis linii telefonice de urgență pentru a ajuta localnicii. 

Dintr-un animal de companie devenit foarte popular ca urmare a succesului unui serial animat de televiziune din anii 1970, succes care a dus la o creștere a importurilor de animale, ratonul a ajuns să fie catalogat în prezent de autoritățile din Tokyo drept un pericol.

Tokyo luptă cu atacurile ratonilor

Cei mai mulți ratoni se găsesc în zonele de la periferia vestică a metropolei cu aproape 14 milioane de locuitori și provoacă pagube mari la culturi. Numai în anul 2022, dezastrul făcut de aceștia la 2,8 milioane de dolari. Bătălia pentru ținerea lor sub control e dificilă, pentru că aceste animalele nu numai că se înmulțesc foarte ușor, ci se și adaptează rapid la medii necunoscute.

Mai mult, ratonii se hrănesc cu salamandra de Tokyo, o specie considerată oficial în pericol de dispariție ca urmare a deceniilor de distrugere a habitatului său natural.

Problema nu este întâlnită doar în Tokyo. În 47 de orașe nipone au fost raportate pagube provocate asupra culturilor, a infrastructurii și a caselor și grădinilor private. Numai anul trecut au fost capturați, în total, peste 1200 de ratoni, potrivit guvernului metropolitan, față de 300 în urmă cu zece ani. 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list