Judecătorii italieni i-au interzis cheltuielile excesive unui bărbat care și-a spart averea cu amanta româncă

Curtea Supremă de Casație din Italia i-a dat dreptate fostei soții care s-a trezit cu pensia alimentară nelătită, după ce au dispărut din averea acestuia peste 500.000 de euro. 

Cazul ciudat s-a petrecut în orașul Ferrara, iar soția păgubită a dus un adevărat război juridic împotriva fostului soț care, după un divorț consensual, și-a risipit rapid averea pentru a se distra cu amanta sa, o tânără româncă.

A fost publicată harta salariilor din Europa. Locul rușinos pe care se află România

Această situație, considerată normală și legitimă până la un moment dat, a devenit obiectul unui proces cu scântei, după ce partea afectată a considerat că bărbatul pune în pericol plata pensiei alimentare datorate. 

Potrivit publicației italiene Il Sussidiario, bătălia juridică a durat ani de zile și s-a încheiat în cele din urmă cu victoria fostei soții. Inițial, bărbatul câștigase în primă instanță dar sentința a fost anulată în apel, când Curtea a considerat că (excluzând pensia alimentară a fostului soț) soția divorțată "avea alte mijloace de a plăti sau garanta creditul".

Pe de altă parte, Curtea Supremă a decis să facă apel la conceptul de "prodigalitate", definit de Curtea Europeană a Drepturilor Omului ca fiind tendința aproape patologică de a cheltui banii în mod excesiv "în raport cu condițiile socio-economice și cu valoarea care poate fi atribuită în mod obiectiv banilor" și care nu poate fi atribuită unei eventuale probleme psihice de care suferă fostul soț, dar care, cu toate acestea, implică riscul de sărăcie. La dosar a fost depusă și o expertiză medico-legală din care reiese că bărbatul nu are nicio afecțiune psihică.

Primarul care se laudă că a adus gaze în localitate cu ajutorul SRI: „Nu am cum să vă autorizez pe dumneavoastră și noi să nu avem"

În motivarea hotărârii, Curtea Supremă a reiterat că "o persoană este liberă să dispună de bunurile sale cum dorește" și nimeni nu poate spune fostului soț al femeii cum să își cheltuiască banii. Cu toate acestea, această libertate nu poate implica, nici măcar colateral, "o condiție în care nu mai este în măsură să asigure îndatoririle de solidaritate care i-au fost deja impuse", cu referire clară la pensia alimentară pe care trebuie s-o plătească. 

În sentință se artă că bărbatul a avut un comportament "prodigios" și a riscat excesiv în raport cu condițiile sale socio-economice. Acesta a cheltuit într-o perioadă relativ scurtă de timp o sumă record de 512.000 de euro.

Confruntați cu astfel de dovezi, judecătorii italieni au decis că cea mai potrivită alegere este ca fostul soț să fie încredințat în grija unui tutore, a cărui sarcină va fi aceea de a se asigura că acesta plătește ceea ce s-a convenit în decizia de divorț. Practic, acesta nu va mai avea voie să cheltuiască averea fără acordul tutorelui. 

Australia, sub teroare: Încă un atac cu cuțitul, într-o biserică, la numai două zile după cel din mall. VIDEO cu momentul atacului



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list