Mutare bombă a lui Cătălin Cherecheș, reținut în Germania - Ce a făcut fostul primar penal ca să evite extrădarea

 

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, reţinut în Germania după ce a părăsit ţara ilegal, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată, potrivit informațiilor avocatului lui Cherecheș din România, citate de Realitatea PLUS.

Acesta urmează să fie transferat din Augsburg, în aproximativ 5 zile, într-un loc de detenție din Munchen.

Cealaltă variantă de extrădare fără o procedură simplificată presupune un proces care durează de la 3 luni până la 6 luni, relatează Realitatea PLUS.

Lui Cătălin Cherecheș nu i s-a permis să ia legătura cu nicio persoană în afara avocatului său din Germania.

Cătălin Cherecheș a anunțat de săptămâna trecută că refuză să fie extrădat în România prin procedură simplificată, care ar fi durat doar 10 zile, potrivit legii germane.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru mită pe data de 24 noiembrie, momentul în care a fost și dat în urmărire generală. El ar fi părăsit țara înainte de decizia tribunalului, folosindu-se de documentele vărului său. 

FILMUL capturării primarului penal Cătălin Cherecheș - Când a fost anunțată Poliția Română de autoritățile din Germania

Pe de altă parte, apărătorul său din Germania susține că acesta nu s-ar fi opus arestării în momentul în care a fost prins de autoritățile germane. 

Filmul capturării lui Cătălin Cherecheș: călătorea în portbagajul mașinii conduse haotic de o mătușă. "Ar fi opus oarecare rezistență"

 „Capturarea acestuia a durat numai patru zile. Poliția Română a oferit informații esențiale partenerilor externi. Am beneficiat și de sprijinul partenerilor interni. În exterior am colaborat cu autoritățile din Germania, din Austria, din Ungaria dar și din Italia iar aseară urmăritul internațional a fost depistat în Germania. Acesta a fost reținut de polițiștii de acolo și urmează a se derula procedura specifică în astfel de situații pentru predarea sa către România în vederea executării pedepsei.

Am avut o colaborare excelentă cu partenerii străini care ne-au sprijinit în localizarea și reținerea  acestuia. Această localizare a fost efectuată de către partenerii externi pe baza informațiilor oferite de colegii din Poliția Română. Această colaborare s-a concretizat în prinderea în timp record a acestuia", a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, pe 29 noiembrie, la o zi după capturarea lui Cherecheș în Augsburg.

Ies la iveală detaliile capturării lui Cătălin Cherecheș - Care a fost primul gest care l-a dat de gol pe primarul fugar

Drăgan a confirmat că Cherecheș a opus rezistență: „Partenerii externi au transmis faptul că ar fi opus o oarecare rezistență la momentul imobilizării. Toate activitățile procedurale au fost desfășurate în cadru legal atât de Poliția Română și de Partenerii interni cât și de partenerii externi. A fost o capturare în timp record numai patru zile de la pronunțarea sentinței rămasă definitivă. Poliția Română pe baza informațiilor obținute și transmise partenerilor externi a reușit să îl localizeze pe acesta. Acesta a fost încătușat conform cadrului legal".

Conform informațiilor obținute de Realitatea PLUS, autoritățile germane l-au imobilizat pe Cătălin Cherecheș, care s-ar fi opus vehement acțiunii. În încercarea de a-l controla, primarul penal pare să fi suferit leziuni. Într-o fotografie dată publicității, acesta are urme de sânge pe față. Fotografia din momentului prinderii a fost editată de autoritățile de poliție germane, din motive lesne de înțeles.

Poza originală a fost postată de jurnalista Realitatea PLUS Ionela Arcanu pe pagina personală de Facebook - VEZI POZA.

Cum a fugit Cătălin Cherecheș din țară - filmul zilei. Primarul penal, surprins în mașina cu care a fentat autoritățile române. Cine l-a ajutat să dispară - VIDEO

 

FILMUL CAPTURĂRII PRIMARULUI PENAL CĂTĂLIN CHERECHEȘ

 

1. Ora prinderii este între 7.45-07.50.

Taximetristul era de bună-credință, în sensul că nu-l știa pe Cherecheș și nici situația acestuia.

2. Nu era firmă de taxi, ci o comandă de transport persoane, de pe o aplicație.

3. Cătălin Cherecheș nu a fost prins luni, 27 noiembrie, ci marți, 28 noiembrie. 

4. Nu s-au despărțit Cătălin Cherecheș și mătușa sa nu s-au despărțit. Femeia a încercat să tocmească un taximetrist, moment în care Cherecheș a fost săltat de polițiștii bavarezi și BKA.

5. BKA - Biroul Federal de Investigații Criminale din Germania

Toate activitățile de pe teritoriul Germaniei s-au derulat prin polițiștii bavarezi și BKA.

6. Poliția Română nu a fost anunțată după câteva ore de proceduri, ci la aproximativ o oră după capturarea lui Cătălin Cherecheș

7. În cazul Cherecheș nu este vorba despre extrădare, ci despre predare, fiind vorba despre un stat UE. Extrădarea se aplică pentru statele non-UE.

Sursa: Realitatea PLUS

 



de pe realitatea.net ext

No comments

Random Posts

3/random/post-list