Escrocherie-gigant a unui român, angajat al statului italian. Peste 900 de venituri de cetățenie, acordate ilegal de conaționalul „mărinimos”

Printre acuzațiile aduse persoanelor urmărite în acest mega-scandal se numără primirea necuvenită a veniturilor de cetățenie, folosirea necuvenită și falsificarea instrumentelor de plată, activitatea financiară abuzivă și spălarea de bani. Această investigație desfășurată de autorități se anunță unul dintre cele mai mari cazuri de corupție și fraudă financiară din ultimii ani în Italia.

Un bărbat a stat zeci de ani la închisoare deși era nevinovat

Bărbatul care a ajuns în cătușe este un român care locuiește de mult în Italia și care era operator CAF (Centrul de Asistență Fiscală). Cercetările, coordonate de parchetul Cosenza au făcut posibilă reconstituirea unui „un context ilicit structurat" care vizează încasarea necuvenită a veniturilor de cetățenie și a altor subvenții.

Investigațiile intense au permis agenților de la Garda Financiară să identifice un centru de asistență fiscală din municipiul Cosenza, care a dobândit acte de identitate ale persoanelor cu reședința în străinătate, pentru a demara numeroase proceduri referitoare la venitul de cetățenie, veniturile de urgență și la alocațiile familiale, scrie ilgiornale.it, citat de StiriDiaspora.

Suspecții, care nu îndeplineau cerințele pentru obținerea beneficiilor, ar fi primit banii și cu ajutorul serviciilor de transfer de bani, achitând o parte din sumă către român, drept compensație pentru activitățile desfășurate.

Între credință și noroc. O sală de păcănele s-a „lipit", la propriu, de o biserică, iar autoritățile ridică din umeri

Suma contribuțiilor publice plătite persoanelor neeligibile este egală cu 433.000 euro

În special, anchetatorii au constatat că Centrul de Asistență Fiscală, la transmiterea cererilor de subvenție, în unele cazuri a folosit reședințe fictive, cu scopul exclusiv de a crea unități unifamiliale cu valori ISEE scăzute, sau a raportat mai multe persoane sau familii la aceeași adresă de reședință.

Poliția Financiară Pordenone a denunțat autorităților judiciare 73 de străini pentru că, conform celor contestate, pentru a primi Venitul de Cetățenie au declarat  că dețin un permis de ședere de lungă durată.

Suma contribuțiilor publice plătite celor 73 neeligibili este egală cu 433.000 euro. Cercetările au scos la iveală că 73 de străini, care au autocertificat că dețin titlul de rezidenți pe termen lung, se aflau în realitate fără permisul de ședere specific. Raportul imediat către Parchetul a dus la activarea INPS care a revocat contribuția celor care o mai primeau și a demarat procesul de recuperare a sumelor deja plătite. A fost propusă emiterea unui ordin de sechestru preventiv împotriva tuturor celor 73 de destinatari necuveniți.

Zăpada face legea pe șoselele din România. Lista drumurilor pe care se circulă cu dificultate, anunțată de IGPR



de pe realitatea.net ext
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list