Diferente intre vinul rosu si cel alb
Vinul rosu si cel alb se numara printre preferatele multora, ambele se potrivesc in nenumarate contexte si sunt o adevarata placere. Totusi, ce diferente exista intre acestea? Prima diferenta si poate cea mai mare este cea a strugurilor din care sunt obtinute vinurile. Pentru vinurile rosii se folosesc struguri precum Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot si nu numai, iar pentru vinurile albe se folosesc struguri precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Muscat Ottonel si multe altele.
Dupa selectarea celor mai buni struguri care sa dea viata vinurilor de inalta calitate se folosesc diferite procese in cazul vinului alb si cel rosu. In cazul celui rosu se fermenteaza cu tot cu pielita bobului de strugure si samburi, aceasta fiind cea care da culoarea rosie, pe cand in cazul vinurilor albe nu.
De asemenea, vinurile rosii sunt bine cunoscute pentru aromele lor bogate, moi si catifelate, pe cand vinurile albe sunt mai acide si ascund arome florale cu note fructate, iar pentru asta se folosesc diferite metode de vinificatie. O diferenta intre procesul de obtinere al vinului alb si al celui rosu este oxidarea care permite pierderea notelor florale si fructate care devin bogate si fine. Pentru cresterea nivelului de oxigen, se folosesc butoaie din stejar care „respira” mai bine, iar pentru reducerea nivelului de oxigen se apeleaza la tank-uri din otel care permit pastrarea tuturor notelor florale si fructate.
Si vinurile albe si cele rosii asigura mai multe beneficii pentru sanatate, cu toate ca balanta inclina in favoarea celor rosii. Poti comanda online de la Budureasca vinuri albe si rosii de inalta calitate, trebuie doar sa iti alegi preferatele.
Zona viticola care gazduieste Crama Budureasca este bine cunoscuta pentru calitatea vinului rosu produs aici, fiind obtinut doar din cei mai buni struguri. Conditiile ideale, solul, clima, altitudinea, priceperea oenologului, fiecare detaliu conteaza si este absolut necesar pentru atingerea calitatii vinului. Un vin rosu care are toate sansele sa se numere in topul preferintelor impatimitilor acestei bauturi este Feteasca Neagra din gama Origini. Acesta cucereste prin culoarea sa rosie cu reflexii violacee, dar si prin aromele puternice de fructe de padure si condimente fine specifice acestui soi de struguri. Gustul intens de fructe rosii este pus in valoare de taninii moi si de corpolenta. Poti alege acest vin pentru a-l servi cu diferite preparate din carne de vita, berbec, vanat si nu numai, acompaniate de sosuri delicioase. Feteasca Neagra din gama Origini este ideal si alaturi de preparate autentice romanesti, mai ales cele picante, iar pentru a fi pus cu adevarat in valoare se recomanda servirea sa la o temperatura de circa 18 – 20 de grade.
Si strugurii albi se bucura de o atentie speciala in viile Cramei Budureasca, iar acestia dau viata unor vinuri care pot cuceri de la primul pahar. Printre acestea se numara si Sauvignon Blanc din gama Budureasca Premium care se remarca prin culoarea sa galben verzuie si nasul aromat de fructul pasiunii. Gustul intens de fructe tropicale este o adevarata placere, iar olfactiv vinul este proaspat, complex, avand arome de papaya si grapefruit, completate cu note subtile de musetel. Se simte delicat pe palatin, iar aciditatea este placuta.
La capitolul asocieri culinare, acest vin este foarte versatil, astfel ca se potriveste de minune alaturi de preparate cu peste, fructe de mare, paste, risotto, branzeturi si nu numai, iar pentru a fi pus cu adevarat in valoare merita consumat la o temperatura intre 10 si 12 grade.
Comanda online de la Budureasca vinurile preferate, acesta fiind locul ideal in care ai toate sansele sa gasesti noul tau vin preferat!
No comments